Ännu en dag i skogen

Jag var så där sugen på dagens skogsutflykt när jag genomblöt och nästan bortblåst öppnade förskolan tidigt, tidigt på morgonen. Så tidigt att snickarna på andra sidan måste ha blivit imponerade när de tände lampan. Då hade jag redan hunnit krama en massa barn och få en välbehövlig koffeinkick.

Jag försökte få mina annars så kloka femåringar över på min sida genom att gång på gång påpeka vilket (skit)väder det är. De tittade mest på mig som om jag kom från en annan planet och svarade ”Men jag har ju MATSÄCK!” alternativt ”Det är ingen fara fröken, vi har regnkläder”. Tur att de är söta…

Eftersom det tydligen finns en ganska så viktig punkt i läroplanen som heter ”Barns inflytande” fick mina planer om en innesittardag med te och Mamma Mu-film vackert förlora mot en hel förmiddag i skogen! Tillsammans med regn och stormvindar. Men ack så glada barn!

På något konstigt vis kom min pedagogiska sida fram ändå och vi letade och letade efter… pinnar! Men inte vilka pinnar som helst, utan pinnar lika långa som våra fötter. Visst låter det så där lagom uppfinnigsrikt och om ni så vill även en smula exotiskt! Det letades pinnar, mättes och jämfördes. Suckades när ”dumma pinnen” var för lång eller kort och jublades när snälla fröken hjälpte en att justera den dumma,dumma pinnen.

Jag har till och med börjat se det magiska med skogen. Jag blir till exempel väldigt förtjust när jag ser Nemo bakom några gyllene löv. Vem vet vart det här kan sluta?


  2 Kommentarer till “Ännu en dag i skogen”

  1. Anna

    Vi i personalgruppen tog ett gemensamt beslut och satte på en film åt kidsen på fritids idag. Vet inte om vi eller barnen var gladast över att slippa gå ut i skitvädret :)

  2. MB

    Ah, inget går upp mot känslan av att vakna och höra regnet smattra mot rutan samtidigt som insikten om att hela dagen ska tillbringas utomhus kommer krypande.

    Men skönt att skogsutflykten blev bra ändå! :)

Lämna gärna en kommentar!