Att påminna om jämställdhetsarbete

ESS undrar hur det går för mitt föredrag som jag skulle hålla för kollegorna. Jag blev nämligen utnämnd till genusansvarig på min förskola och ska därmed fungera som inspiratör och informatör. Superbra! Bara det att tiden för genusdiskussioner inte verkar finnas. Administrativa frågor, ekonomi och andra praktiska diskussioner för att inte tala om prioriteringsområden som språk, matematik och natur/teknik kommer alltid före.

Jag tänker dock inte ge upp utan kommer att göra mig hörd med eller utan stöd redan vid nästa möte. Jag kommer att påminna om vårt ansvar att aktivt jobba med jämställdhetsfrågor, prata om forskning som visar att 70% av alla bilderböcker har karaktärer av manligt kön. Jag kommer att berätta om olika genusprojekt runt och i landet, tipsa om litteratur som kommer att omvända de av åsikten ”låt flickor vara flickor och pojkar vara pojkar”. Jag kommer att länka till sidor som gör jämställdhetsarbete i förskolan och skolan lättöverskådligt och där det finns gått om didaktiska metoder att ta till.


Lämna gärna en kommentar!