Att vara begränsad av sitt yrke

Flera bloggare har i dagarna tagit upp integritetsfrågan vs. offentliga bloggar.
Bloggkommentatorerna undrar om det ens är möjligt att skriva en blogg och hålla sig på ett avstånd. Alltså vara cool och inte lägga ut hela sitt liv på nätet. De funderar på vilka bloggar man uppskattar mest. De som ger allt eller de mer distanserande.
EmmaHå menar att de är just de små, privata detaljerna som gör en blogg intressant. Hon och jag delar åsikten om att man inte kan begränsa sig hur mycket som helst.
Stella har bestämt sig för att starta en anonymblogg, just för att slippa censurera sig själv. Och det låter så himla lockande.

Jag vill inte behöva begränsa mig själv, mina åsikter och det sättet jag väljer att framställa dem på. Det är jag och allt annat vore att visa en falsk sida av mig själv. Jag är uppkäftig, bestämd och genuscentrerad. Jag tänker inte kompromissa bort dessa sidor.

Men ofta måste även jag censurera flera ord, ibland meningar och ett fåtal gången hela inlägg på grund av mitt yrke. Jobbar man med barn får man inte tycka och säga vad man vill. Nu är inte jag en hatisk person med extrema fetischer, men mina åsikter lyckas ofta provicera någon. Jag har blivit beskylld för att vara en dålig pedagog, batikhäxa och låtsasfeminist. I andras ögon är jag alldeles för hellyle för att vara intressant.

Man kan aldrig vara alla till lags. Så jag tänker inte ens försöka. Duktig-tjej-syndromet har jag kommit över redan under gymnasiet.


  3 Kommentarer till “Att vara begränsad av sitt yrke”

 1. elsa

  Jag slits ofta mellan det där. Gränsen mellan personligt och privat är luddig ibland, ibland blir den inte klar förrän i efterhand. Men samtidigt måste man våga lämna ut sig själv lite, annars finns det ingen mening med att skriva.

  Ps. Du är vacker som en dag

  Fröken Bella: så är det ju!

  Tack gulle . 😉

 2. Emma Hå | shoes and beyond

  Om det är någonstans man skall kunna skriva sina åsikter så som man tänker dem så är det väl i sin blogg. Vad är det man måste censurera som lärare, annat än sådan som rör enskilda barn?

  PS. Tack för länken 😉

  //Emma Hå

  Fröken Bella: Oftast får lärare stå för alla de goda värderingarna och vissa kan dra det lite väl långt. Några av mina lärarvänner har fått kritik för att de är rökare, tatuerade/piercade, anarkister osv.

 3. Emma

  Bra inlägg!

Lämna gärna en kommentar!