Den vuxna makten

Istället för att ta välbehövlig fyraveckors semester bestämde jag mig för att jobba på sommarförskolan i till och med nästa vecka. Det är okänd personal, nya barn, ny förskola och en mycket trött Bella som ska ta in allting och göra en bra sak av allt det hela. Jag har alltid älskat att jobba på sommaröppna förskolor. Det är ingen enkel uppgift att göra sommaren för de barn som inte kan vara lediga till en rolig och äventyrlig upplevelse, men en oerhört viktig sådan.

Dessutom älskar jag att lära känna nya barn och gå igenom smekmånaden då allt jag säger är nytt, busigt, spännande och klokt. Jag älskar att få även de allra blygaste barnen att knyta an till mig, att utforska och inspirera tillsammans och förhoppningsvis utmanas i min pedagogroll. Och utmanande har det varit, tro inget annat.

Det är lätt att tro att lek med duplo är problemfritt och bara på skoj. Dock tenderar de allra flesta lekar att finnas till för bearbetning och avlastning. På gott och ont.

Under gårdagens duplolek fick dessa figurer inte vara med. De slängdes åt sidan med kommentaren ”Vi gillar inte mörka människor”. Helt plötsligt kändes det som att min vanliga metod att enkelt fråga ”Hur menar du då?” var mycket tramsig. Istället plockade jag upp figurerna och började leka med dem på mycket dramatiserande sätt. Efter ett tag blev dessa innan mobbade figurerna plötsligt eftertraktade. De var ju till och med roliga!

Och ännu en gång fick jag lära mig vilken makt vi vuxna faktiskt har.


  1 Kommentar till “Den vuxna makten”

  1. Emma

    HEJA! Bra gjort!

    Fröken Bella: Tack snälla du! =)

Lämna gärna en kommentar!