Färgjakt!

På mitt jobb finns det en mycket gammal tradition. Den gör att förskolans femåringar får gå på skogsutflykter varje onsdag från september till deras sista sommarlov på förskolan. I år är det bland andra jag som får äran att följa med en mycket ivrig och utmanande åldersgrupp på deras fantastiska äventyr ute i naturen. Jag får dela deras längtan till den där onsdagen då de får känna sig stora och lämna förskolans säkra värld under en hel förmiddag. Jag får nöjet att vara med på deras upptäcksresor och hjälpa dem att komma vidare i sina tankar kring natur och hållbar utveckling. Och så mycket mer!

För nu är mina onsdagar inte bara onsdagar. De är dagar fulla med intryck, stora och små funderingar, svåra frågor och ibland enkla, barn med rosiga kinder och förväntan i blicken. De är tillfällen då jag får dela barnens lust att upptäcka, på mycket nära håll. Och har jag tur får jag vara riktigt nära, kanske får jag till och med vara med om den där fantastiska stunden som varje lärare längtar efter. Den stunden då jag ser när ett barn gör kunskapen till ens egen.

Idag hjälpte vi en färgblind häxa genom att utforska skogens många färger.

Jag älskar att handsken fick vara med!


  4 Kommentarer till “Färgjakt!”

 1. Leo

  Så härligt det låter!
  Jag minns faktiskt fortfarande stunder från skogsutflykterna vi hade när jag gick på dagis (som det hette). Men om jag minns rätt så hade vi dem på torsdagarna.

 2. Petra

  sv: Men äsch, tack, blir ju nästan lite högfärdig nu 😉

 3. Nina Ruthström - bloggar från spinnsidan

  På tal om färgblind. Jag vet att röd och grön är kluriga färger för färgblinda, men hur är det med grå och lila. Min son verkar ha svårt att skilja på dessa nämligen.

 4. Nina Ruthström - bloggar från spinnsidan

  Förlåt. På tal om FÄRG skulle ja skriva inledningsvis. Jaja.

Lämna gärna en kommentar!