Fuska bäst?

Jag är sannerligen en periodare, jag. Jag tröttnar fort, tappar motivationen, den där gnistan som får mig att kämpa lite extra och ger upp. Allt för att efter tag komma igen och starta om och förbanna mig själv för jag är så satans ombytlig.

Mina perioder handlar om allt möjligt. De kan påverka mina val av böcker, filmer, personer, jobb, kurser och så träning. Just nu är jag inne i en bra träningsperiod och kör så det ryker. Det gäller liksom att passa på innan jag hinner tröttna. Det börjar och slutar med dessa förbannade ursäkter. Om allt från trötthet, tidsbrist, ont i magen/huvudet/foten till träningsvärk och gammalt hederligt gnäll.

Vad är era ursäkter för att slippa träna?

Men framför allt- hur gör ni för att komma igen? För inte är väl ni några såna där jobbiga supermänniskor?

Låt mig för bövelen inte vara den enda periodaren här! Så bring it on.  Alltså, hur fuskar ni?


  8 Kommentarer till “Fuska bäst?”

 1. Limpalinn

  Min allra vanligaste ursäkt är att jag inte har någon energi, antar att den är en av dom sämsta också (träning=energi). Men jag är alltid så jäfla trött efter jobbet, och är jag i en sån där latfis period är det något jag utnyttjat tillfullo, precis som jag gör nu!

 2. Limpalinn

  Sen brukar min energi helt plötsligt komma tillbaka igen och då tränar jag hur mycket som helst, och njuter av det, oftast är det bara att dra sig till ett träningspass så är man fast ign ). Tror det bästa är att låta sig vila ett tag och börja om, utan att känna press på sig, och känner man att det gått för långt får man väl bara ta tag i skiten och sätta igång 😉

 3. Stella

  Haha! Gissa om jag känner igen mig :O Jag är också inne i en träningsperiod just nu. Bäst att passa på, precis som du skriver 😉 Snart kommer jag lägga av helt i en-två veckor. En förkylning, trötthet, personliga problem eller vad som helst kommer komma emellan.

  Men jag är periodare när det gäller ALLT. Mat, musiklyssnande, filmtittande, allt! Så du är knappast den enda :)

 4. Cilla

  Jag har också haft en ganska långvarig träningsperiod nu, och under dessa har jag svårt att se att jag skulle sluta träna. Men jag vet att det har hänt förr. Att jag totalt har tappat motivationen och då skyller jag på allt mellan himmel och jord. Just nu är jag tacksam för att slippa pendla en timme till jobbet och att jag istället kan träna på morgonen. För jag VET av erfarenhet att jag är sämre på att träna på kvällarna. Att jag fortfarande, efter sommaren, kan träna på morgonen är troligen det som har lett till att min träningsperiod faktiskt håller i sig.

  Hur som helst, vi gör så gott vi kan och allt vi gör är bättre än inget! :)

 5. The World According to Elsa

  Jag fuskar inte längre, jag är bara karaktärslös och skiter i träning samt äter som en häst/gris.

  Funkar inge bra, bör tilläggas..

 6. Lissie

  Är den extrema varianten av periodare men försöker att inte göra så – passa på när man ändå är igång. Det är kanske just därför man tröttnar och faller tillbaka?

  Men det är ju så himla svårt med lagom hela tiden. Finns det någon människa som funkar så? (Är isf extremt avundssjuk ;))

 7. Freja

  Jag skyller på att det är jävligt tråkigt att träna… Sen försöker jag få vardagsmotion istället, lura mig själv. Cykla till och från jobbet, gå ner på stan och hem, vara ute i trädgården och jobba, gå med ungarna på badhuset….

 8. Annqa

  Min ursäkt för att inte träna är oftast att träffa vänner på tider då jag egentligen tänkt träna.

Lämna gärna en kommentar!