Jämställdhet i förskolan

För en månad sedan skrev jag till tidningen ”Förskolan” och klagade om bristen på genusfrågor. Min insändare blev publicerad kort därefter i både pappersform liksom på hemsidan och idag kunde jag hitta februariupplagan i min brevlåda. Det verkar som redaktionen har tagit till sig av mina önskemål. Hittills har jag läst tio sidor och hittat inte en, utan tre rubriker som på olika sätt berör jämställdhet!

Och på Förskolans hemsida kan ni läsa ett alldeles underbart reportage om Gunghästens förskola och deras mycket imponerande jämställdhetsarbete!


  5 Kommentarer till “Jämställdhet i förskolan”

 1. Visselpaj

  Du! Finns du på Twitter? Saknar dig där. =)

 2. Matilda Flodin

  Jag hoppas att genusförskolan i Malmö när den väl kommer igång sprider sig till Lund (om vi inte föyttar till Malmö) när/om vi får barn. Känner det extra starkt idag efter att jag läst syrrans glädje över att förskolan nästan varje dag påpekar vilken härlig ”tjej” hennes 14månaders är. Varför är det så svårt att kalla barn barn utan att blanda in kön så fort man talar om dem?

  Jag hade antagligen varit en dryg morsa som påpekat att jag inte vill att de tjatar om att barnet är tjej. Det märker hon tids nog ändå!

 3. ♥ ♥ ♥ BAMBI ♥ ♥ ♥

  Wow! Det är ju superbra! Tänk vad EN person faktiskt kan påverka, för nu kommer en massa personer läsa dessa artiklar! :)

 4. Alexandra Berta

  Hej!
  Vad roligt att jag snubblade in här. Jag jobbar på gunghästens förskola och är även med i reporaget. Googlar mitt eget namn (haha) och hittade till artikeln och på höger sidan stod det om folk som bloggat om artikeln. Efter detta reporaget va både radio och flera tidningar och tv hos oss, och detta väckte ett en del förskolechefer som faktiskt (helt sjukt) Motarbetat sina avd. att jobba och lägga mer tid på genusfrågor att se över sin verksamhet.
  Läste ditt inlägg och det du länkat till och ville mest tacka för att du gjorde insändaren.

 5. Alexandra Berta

  Med vänlig hälsning, Alexandra Berta

Lämna gärna en kommentar!