Vardagslyx

Under min barndom levde min familj i perioder under extrem existensminimum. Min mamma kämpade med att ensam ta hand om mig och min lillasyster genom att växla mellan flera jobb samtidigt, handla och laga det som var absolut billigast, låna och ärva kläder och så vidare. Detta har märkt mig på flera olika sätt. Jag tar ingenting för givet och vet hur skört allt som bygger på ekonomi egentligen är.

Därför är jag idag när både A och jag har heltidsjobb med helt okej löner mån om att unna mig saker. Saker som jag skulle kunna leva utan, men som gör mig lite mer lycklig. Ett exempel är att köpa bra, ekologisk mat. Att unna sig exotiska frukter, fina sallader, kvalitetskött är vardagslyx för mig. Ännu ett är att kunna äta på restaurang och beställa det jag vill äta och inte det som råkar vara billigast på menyn. En annan sak är att spontant kunna åka på en weekendresa och inte behöva vända på varenda krona resten av månaden.

Ännu en vardagslyx som har kommit att bli viktig för mig är frisörbesök. Om en som jag slingar håret, köper dyra hårprodukter och älskar att bli ompysslad är dessa besök absolut ingen billig historia. Men när jag sitter där hos min fantastiska frisör Linn och vi pratar om allt mellan himmel och jord samtidigt som hon ser till att de fula utväxterna är ett minne blott känner jag mig lycklig. Jag känner mig lyckligt lottat som kan unna mig en sådan lyx utan att längre känna ångest.

De hemska, mörka ringarna under ögonen beror på mindre än femtimmarssömn och en aning semesterbehov.


  2 Kommentarer till “Vardagslyx”

  1. The World According to Elsa

    Jag ser inte ens några ringar under ögonen? Ärligt. Du är vacker som alltid, dina färger är så himla fina :)

    Fröken Bella: Tack, Elsa! Du är så gullig :-)

  2. Ann

    Vad fin du är Bella! Kram kram

    Fröken Bella: Tack! Kram på dig :-)

Lämna gärna en kommentar!