Lev ett mansfritt liv

Ryktet säger att alla feminister hatar män. Detta är såklart inte sant, det finns ingen anledning till att gå runt och hata alla män som individuella individer. Däremot kan man tycka illa om patriarkatet och den skeva obalans som finns mellan män och kvinnor. Trots att vi kommit en bit in på 2000-talet så ses fortfarande män

som mäktigare än kvinnor, och kvinnor tvingas vara rädda för män på grund av deras våld. Därför är det kanske inte särskilt konstigt när många feminister väljer att ta avstånd från män och leva ett så mansfritt liv som möjligt. Men går det att leva ett liv helt fritt från män, och går det att ändra sin sexuella läggning för att slippa män i sitt liv?

Starta ett liv utan män

Det går förstås inte att välja bort män helt ur sitt liv så länge man inte flyttar långt ut i skogen dit ingen människa någonsin tar sig. Men man kan undvika att ha nära relationer till män och istället utveckla sina relationer till andra kvinnor. Många kvinnor kommer ut som lesbiska sent i livet för att de varit så inrutade i heteronormen och aldrig ens funderat över sin läggning. När de sedan aktivt väljer att ta bort män ur sitt liv och ersätta dem med fler kvinnliga relationer så dyker främmande känslor upp. Att vara lesbisk kan vara en väg ut från destruktiva förhållanden och istället få njuta av livet på bästa sätt tillsammans med en annan kvinna.

Ta hand om dig själv

Självklart måste man inte vara homosexuell bara för att kunna välja bort män ur sitt liv. Ingenting säger att man måste ha en romantisk relation med en livspartner, det går lika bra att fylla livet med goda vänner istället. Den sexuella njutningen kan man antingen få genom att använda en sexleksak och njuta för sig själv, eller tillfälliga romantiska förbindelser utan krav på relation. Män har i alla tider valt att ha flera sexuella relationer samtidigt, och varit snabba på att kasta bort dem när de har tröttnat. Så varför skulle inte kvinnor kunna göra samma sak nu?

Att utforska din egen vilja och sexuella njutning utan en manlig partner är en stor del i att börja leva mansfritt. Ens lustar och syn på sexualitet kan ändras helt när den manliga blicken inte längre finns med i bilden. Många sexologer och andra experter rekommenderas just detta till kvinnor som har problem med bristande sexlust. Problemet är oftast att kvinnan inte tänder på en specifik person längre och därför inte känner någon lust. Men när man som kvinna lär sig att känna lust på egen hand, utan att ha en man kopplad till den, så kan hela sexualiteten förändras till det bättre.

Copyright Frokenbella.se 2021
Shale theme by Siteturner
shale